Hola mediterráneo!

Trots befarad hård motvind fick vi en fantastisk seglingsdag från Gibraltar. Ett slag ute vid ”motorvägen” sedan bara raka spåret till Estepona som var tilltänkt första medelhavsstopp.

Ankomsten firades naturligtvis med Cava och tilltugg. Det ska sägas att, eftersom det råder fortsatt osäkerhet angående vinterhamn, så kan första medelhavsstopp också lätt blir det sista. Estepona är en trevlig hamn och har en av de bättre båttillbehörsbutikerna på hela denna kust. Ett utbud som annars är väldigt skralt för en svensk som haft Watski på Erstagatan och Byggplats & Båtprylar i Huddinge som andra hem……

Men nej, i Estepona stannar vi inte. Dyrt och lite långt hemifrån. Vi hoppas fortfarande på bättre offerter längs vägen. Det är dock fint här, både runt hamnen och i gamla stan.

Igår kväll hade vi en härlig form av umgänge med spanjorerna som satt och trängdes i en ganska liten motorbåt mitt emot. Det började med att de behövde låna en korkskruv (hur kan man missa en så viktig sjösäkerhetsdetalj???). Därefter slängde de upp sitt lilla stekbord på bryggan och började laga mat. När Karin sedan erbjudit sig att fotografera deras mysiga sammankomst (barn med ensamstående far, farmor & farfar + två ytterligare vänner) började smakprover från deras stekbord att serveras till oss i sittbrunnen. Vi hade redan ätit middag så det blev en lätt överdos med deras kycklingspett och stekta, stora räkor. Men gott var det och en väldigt trevlig gest. Detta intag var vi naturligtvis tvungna att spjälka med en liten skvätt rom innan sängdags………

Nu far vi vidare längs solkosten!

Kapten & da crew

3 Comments

 1. Ser inte ut att gå någon nöd på er!
  Hoppas att ni får en fortsatt trevlig resa!
  Ska bli så mysigt att träffa er!
  Pussar och kramar på er från
  Limhamnsgrådan!

 2. Ojoj vad snabbt det gick på slutet! Bara att hitta ”parkeringsplats” då:-) Hoppas det går bra. Det blir väl ganska skönt att komma hem snart eller…
  Ser fram emot att ses snart.

  Kramar
  Inger

 3. Välkomna hem!!!

Leave a Comment