Snipp snapp snut……..

…… så var årets segling slut. Eller segling och segling förresten. Det har varit 80% motorgång tror jag med årets svaga vindar. Det får nog ses som träning inför kommande år i Medelhavet är jag rädd. Och får man säga snipp nuförtiden?? Det kan man undra…..

Hursomhelst så kom vi efter Estepona till Benalmadena, nära Malaga och helt enligt plan. Det som inte var enligt plan var att vi inte gillade vare sig hamn, hamnavgifter eller eluttag (en helt egen historia). Vi hade annars tänkt lämna båten i denna hamn i bortåt två månader men det var heller inte alls självklart att vi skulle få plats enligt både första och andra besked. Med en ansamlad dålig karma på toppnivå lämnade vi därför Benalmadena efter bara en natt och snabbare än morgonkaffet hade lämnat strupen.

Avkylning av krullig besättning

Kurs sattes mot Marine del Este, helt nära hemma, men av olika skäl ingen tilltänkt vinterhamn. Den var dock på lagom dagstursavstånd och, med våra vänner Ulrika och Roger kvar i sitt hus inte långt ifrån hamnen, såg vi fram emot lite social samvaro.

Efter ankomst fick vi njuta av kanske årets bästa hamnplats. Precis vid restauranter mm men ändå med en acceptabel ljudnivå. Visst blir man lite apa i bur på båten i det läget men vi stirrar faktiskt tillbaka med lika stort intresse så jag vet inte riktigt vem som vann. Fint var det i alla fall. Lite Disneyvarning på bilden nedan eller hur?!

Dagen efter blev det lååång strandlunch med sagda vänner. Trevligt!

I Marina del Este kunde vi också närstudera det  spanska båtlivet. Det verkar generellt som om man ska vara lika många ombord som båten är lång i meter. Vi borde alltså vara 15 st……… Därutöver tar man gärna med sig tillräckligt med badleksaker för att båten, i nödfall, enbart kan flyta på leksakerna. Så tolkar jag det i alla fall.

Vinterhamn då? Jo, vi hade nog redan bestämt att vi skulle landa båten i Almerimar väster om Almeria, och behålla den i vattnet bortsett ifrån någon servicevecka på land i vår. Almerimar är en ”konstgjord” ort med en enorm marina samt golfbana. Lagom charmigt kan det tyckas även om vi faktiskt just upptäckt charmigare delar än vid våra tidigare besök 2008 och 2009. Och här bor faktiskt riktiga människor också.

Dessutom tänker vi ju inte tillbringa någon tid här utan det är mest förvaring. Till halva priset……..

Och just som jag skriver detta så vrider vinden 180 grader och piper i med full kraft. Helt oprognosticerat. Och typiskt medelhavsväder tyvärr. Verkar dock som om båten ligger bra även i denna mer utsatta vindriktning vilket känns skönt.

Så nu tackar vi för vi år och ser fram emot att krypa upp i soffan framför brasan (när det blir något under 30 grader……) för att läsa på var vi ska segla nästa år. Spännande!

 

Kramar från hela besättningen på Wonderworld

3 Comments

 1. Sov gott. Välkomna till Sayalonga

 2. Låter bra och tryggt! Hoppas ni är nöjda med er tur. Vi tar en tur till Stockholmia och Lillbabsland. Kan också bli trevligt och vackert hoppas jag. Må så gott! Ses snart!

  Pusspuss

  Inger

 3. Tänk att jag missat detta ert sista inlägg. Ibland är det bra att rensa bland gamla mail och mina närmare 2000 behövde verkligen ses över. Nu har denna sittaframförbrasanårstid infunnit sig och jag hoppas att ni hinner mysa lite till innan det drar ihop sig för resor norrut.
  Ser fram emot nästa års seglingsinlägg.
  Puss o kram

Leave a Comment