Gibraltar

Efter en otroligt smidig motorresa från Barbate med spegelblankt hav och en rejäl medström nästan hela vägen är vi nu framme i Gibraltar sedan i fredags. Själva Gibraltar sund är alltid ett virrvarr av vågor, strömmar och vindar som det blir när två hav möts, men även här hade vi en smidig resa.

Trots att vi bara bor tre timmar härifrån har vi aldrig varit här. Och jag måste säga att det känns helt rätt att komma hit med båt första gången. Det är liksom det som är Gibraltar för mig.

Efter tilläggning var Salman naturligtvis otålig att få sin favoritfredagsdrink, Caipirinha.

Stället som helhet är väl måttligt kul egentligen. En klippa fulla av apor (inklusive turisterna ;-). Och största yrkesgruppen verkar vara poliser vilket säkert behövs eftersom det mesta är förbjudet att döma av alla tråkiga förbudsskyltar som finns. Lite trist.

Stadskärnan i sig är dock helt OK. Den turism som finns verkar vara mest dagbaserad vilket gör det ganska stillsamt på kvällstid. Många klock- och juvelbutiker så vi antar att dessa prylar kan vara något billigare här. En hel del indier med tillhörande   restauranger. Vi provade en igår kväll som var helt fantastisk. Den hade dessutom den goda smaken att vara en kombo japan-indier så vi kunde äta sushi till förrätt. Det bästa av alla världar!

Apberget har vi faktiskt hoppat över av många skäl. Aporna intresserar oss måttligt, lift åker vi hela vintern och därutöver tror vi inte aporna och Salman gillar varandra………

Gibraltar är ju lite känt för att dra åt sig pengar av alla färger. Var det inte här Lisbeth Salander gick på banken?? Nu har vi i alla fall sett hur brevlådeföretag ser ut på riktigt 🙂

 

Och följdriktigt svängde världens näst största yacht, Eclipse,  förbi en stund. Ägd av ryssen Abramovich som också äger fotbollslaget Chelsea. Enligt uppgift med en besättning på 70 man…………

Egentligen hade vi planerat att segla vidare idag men den hårda ostliga vinden håller i sig så vi har skjutit på avfärden minst en dag. Vi har bara ett par dagsetapper kvar som dessutom inte är långa. Vi har dock förhoppningen om lugnt väder så att vi ska kunna få ligga ankrade och bara bada några dagar innan vi avslutar årets tur. Det är inget vi blivit bortskämda med under årets hamntäta transportsegling i svala atlantvatten.

Vi får se vad vädret vill. Imorgon måndag tänkte vi också börja den vilda jakten på vinterplats åt båten på allvar.

 

Karin, Kapten & Salman

4 Comments

 1. Härligt och bra jobbat!!!
  Hopppas på trevlig medelhavstur. Det som återstår!

  Ser fram emot att ses snart!

  Kramkram

  Inger

 2. Härligt att ni gled genom Gibraltar så smidigt.

  Om ni stannar kvar och har tråkigt. Jag tycker Klippan är värd ett besök. Liksom det enda som finns att se i Gibraltar. Man kan ta minibuss-tour på typ90 min, korta stopp på de ställen som är något. Det är grottor och tunnlar. Så där finns apskydd. Något turistskydd finns dock inte.

  Sayalonga kramar

 3. Tack för tipset Janne! VI får se om vi ger apan i oss en chans. Vi är kvar i dag också. Delvis pga vind och delvis pga diverse adminbehov under en vardag. Snart vet vi nog vilken vinterlösning vi har för båten.

  Sedan blogginlägget har vi upptäckt en ny del av Gibraltar – Ocean Village. En riktig Kalle Anka-del inklusive fejkat kryssningsfartyg och allt. Nästan lite Key West-känsla på sina ställen med fejkbambubryggor. Här verkar det faktiskt bo turister så vi antar att det finns ett kvällsliv också till skillnad emot i gamla stan.

  Kapten

 4. Hej på er! Tänk vad ni får uppleva mycket bara genom att komma “inseglande” så där. Så får vi då hålla tummarna för att ni får en bra vinterplats! Även vi ser fram emot att får träffa er framöver när ni har vilat ut och vant er vid att gå på fast mark . Tack för alla fina bilder och kramkram till er alla 3 från G o C. Lite rim som omväxling!!!!

Leave a Comment