Lagos till Vilamoura

Från Lagos till Vilamoura fick vi en underbart lugn, fin segling längs Algarvekusten. Sträckan var också tillräckligt kort för att vi skulle kunna tillåta oss att segla långsamt vilket varit ovanligt under årets ”transport” med relativt långa sträckor.

Det var så lugnt så det gick att få in ett träningspass på akterdäck vilket är minst sagt nödvändigt efter en månads stillasittande.

Så var jag då tillbaka i Vilamoura där Janne, Fred och jag avslutade 2008 års segling med båten då den var nyinköpt i Grekland. Här lämnades hon för vintern den gången och fick ett renoverat teakdäck och nya blå ränder. Här har faktiskt alla våra föräldrar varit på besök och bott i båten. MaPa Lindahl i påsk 2009 då vi åter sjösatte och MaPa Cullman i juli samma år när vi kom tillbaka för att fortsätta seglingen mot Sverige. Den som vi sedermera avbröt……..

Vilamoura är sig likt men verkar ha expanderat och blivit mer poppis. Och glammigt! Vi har aldrig sätt så många Porschar på en och samma plats. Och ett gäng Ferraris, Bentleys och andra medelklassbilar…… 😉

Mycket folk på plats men en ganska lugn och ”vårdad” stämning.

 

Kapten & Co

2 Comments

 1. Hej Björn & Karin,

  Trevligt att läsa er rapport och se att er segling återigen gått efter plan. Vi har Vilamoura i gott minne. Här fortsätter vi att stekas i värmen men en ändring till det bättre är annoncerad.

  Vi önkar er en fortsatt fin seglats och ser med intresse fram till er nästa rapport.

  M & P

 2. Äntligen har jag tagit mig tid att sätta mig och i lugn och ro läsa er blogg. Det är fantastiskt roligt och jag älskar filmerna.
  Det är ju också en underbar dagbok för er själva att plocka fram i vinter eller i en ännu avlägsnare framtid för att minnas den här fantastiska resan.
  Er upplaga är ju dessutom beständig.
  Jag saknar ofta dagböckerna ifrån vår jorden runt resa för länge sedan.
  Man blir väldigt sugen på att resa iväg när man ser era bilder och läser berättelserna.
  Som tur är har vi Kroatien i pipeline…..
  Fortsätt njuta, saknar er!

Leave a Comment