Lagos

Efter att vi hämtat oss efter den hårda och oväntat långa segelturen tyckte vi att vi förtjänat en utekväll så dag två åt vi middag på Daura, en restaurang i hamnen, bara ett stenkast från vår brygga. Den drivs av en engelska som var som tagen ur en engelsk komedi! Hon hade ett otroligt kroppsspråk och talade en väldigt tydlig British. Vi gillade verkligen både servicen och maten på Daura så kan bara rekommendera!

Innan dess hade vi tid att (åter)upptäcka Lagos. Sammanfattningsvis kan man säga: väldigt blåsigt, en fin och dyr marina, mycket folk (framförallt Britter), en fin gammal stadskärna med många ställen, lite för mycket turister för vår smak (vi är ju inte turister!) och en hel del surffolk. Även mycket båtturism, dvs. båtturer som tar ut folk att titta på delfiner, grottor, flyga fallskärm efter motorbåt…

 

När vi väl lämnar Lagos efter tre nätter förstår vi dock bättre varför det är så lockande för många (trots vinden): hittills på Algarvekusten är det Lagos som har de läckraste små vikarna med väldigt fina små stränder insprängda mellan de ovanliga och vackra klipporna. De urgröpta grottorna däremellan bidrar också till Lagos skönhet. Men vi kan bara inte vänja oss vid vinden som är omedgörlig.

Vill också skänka en tanke till byn Monchique och de mer än 1400 brandmän som efter en veckas kamp nu lyckats släcka branden som pågått där i över en vecka nu. Byn ligger 2 mil in i Algarves inland men vi kunde se röken både från Lagos och sedan från Portimão som vi seglade förbi igår på väg till Vilamoura. Det verkar som att faran är över nu!

Mer om Vilamoura från Kapten härnäst.

3 Comments

 1. Har just läst om era fantastiska upplevelser och gläds åt att ni kommit så här långt. Vi kom hem i torsdags em efter en minst sagt svettig inflyttning och packning. 34 gr värme är vi inte så vana vid och var därför inte klara när taxin dök upp kl 15oo som beställts var. Vi hade fått avbryta packningen några gånger för att pusta. Men han väntade så snällt. I dag har vi normal temp för att vara i Sverige. Min dator har börjat leva ett eget liv så nu hoppas jag att de här raderna kommer fram till er och önskar er en något lugnare fortsättning.
  Ha det så bra kram från oss i Tyresö.

 2. Hej!
  Det låter som om ni har det fint ff.
  Kommer ni förbi Albufeira (stavas det så?)
  så vinka från oss. Vi förlovade oss där 12/8 1978!

  Puss o kram

  Inger

 3. Då gratulerar vi till 40-årig bröllopsdag idag! Albufeira gled vi förbi för 3 dagars sedan.

  Kapten & Co

Leave a Comment