Leixões till Figueira da foz

På bilden ser ni saltvattenpoolerna i Leixoes. Ser ganska läckert ut. Tyvärr var vädret inte riktigt av denna kaliber under vårt besök så bilden är ”lånad”. I övrigt var det en betydligt större ort en det tidigare stoppet med många restauranter etc. Men vi kan väl inte säga att vi blev direkt förälskade. Tyvärr påverkar ju också vädret första intrycket ganska rejält.

Sagt och gjort, med klockan ställd på 06.30 var vi helt inställda på att segla vidare till Figueira da foz i torsdags. Vindprognosen var inte tipptopp men kanske vi skulle kunna segla ändå. Men nej, det blev motorsegling hela dagen och vi landade ändå inte förrän 19.30. Soligt, fint och dimlöst dock. Denna hamn är också den första där tidvattnet märktes rejält med 2-3 knops motström på väg in till marinan.

Paus på däck under långtråkigt motorseglande

Igår fick vi så chansen att göra Figueira. En större och ”fräschare” turistort med casino, riktigt många restauranger och musikställen. Provade också en restaurant på kvällkvisten. Maten var bra men servicen helt urusel. Tråkigt! Servicen på marinan höll tyvärr samma standard.

Storleken på orten gjorde att det möjligen kändes lite folktomt med tanke på att vi är under säsong, om än något tidigt för portugiser och spanjorer, som tydligen också kommer i mängd till denna orten. Som överallt i Portugal så här långt ser och hör vi också många fransmän. Vi har teorin att det delvis rör sig om portugiska emigranter som är på sommarsemester. Många portugiser har flyttat till Frankrike under åren.

Vädret då? Jo, svensk normalsommar med ca 25 grader och växlande molnighet. Men fortfarande ingen vind. Vi kommer att förvandlas till dieselmonster om vi inte får vind snart. Hoppas, hoppas……..

 

Kapten

2 Comments

  1. Kanske byta till el då?

Leave a Comment