En dag i A Coruña

En grå dag. Så kan den sammanfattas rent visuellt. Se själva på bilden.

I övrigt var det dock allt annat än en grå dag. Lyssna bara:

1. Vaknar sent. Två myggor har hållit mig vaken. Förmodligen inte samma två som natten innan eftersom jag dödade dem. Men man vet ju aldrig. Det kanske är Groundhog Day 2?

2.Frukost framför datorn i väntan på Lövéns presskonferens. Han går ut hårt och klarar sig ganska bra. Jag skulle säga Alliansen Lövèn 1-1. Hur det går för Hultkvist får vi väl se.

3.Regnet öser ner men schemat ligger fast. Fram med dramaten. Här ska handlas. Efter två rekogniseringsturer vet jag fortfarande inte riktigt var mataffären ligger men efter en rejäl promenad hamnar jag rätt. Fantastiskt att återigen få välja bland sina spanska favoritmärken efter diverse konstiga skotska och irländska matvaror. Jag tycker fortfarande de är bättre på säckpipa än matlagning i dessa länder.

4.Åter i båt och packar in mat. Därefter skruva lite på en timer som sköter renspolning av maskinen som gör sötvatten av saltvatten. Den är dock så läskig att jag avvaktar till min svenske support fått hem husvagnen från Öland och har tillgång till manualen och kan hjälpa mig.

5.Gourmetlunch i form av havregrynsgröt med skotsk hallonsylt. Kaffe och kaka därefter förstås.

6.Siesta

7.Dags att ta tag i problemet med motorn som inte orkar hålla varvtal. När jag ändå inte kunde sova i natt fnulade jag lite på detta och kom fram till att dieseltillförseln måste kollas. Min kompis Google håller med. Efter lite provkörning igen så byter jag till det rena dieselfiltret och se så fint det går! Skotsk fuldiesel var alltså hela problemet. Har nu beställt en massa reservfilter av killen i båtaffären här i hamnen.

8.Fram med dramaten igen. Dags att hämta en förfärlig massa lakan som vi lämnade för tvätt i måndags. Värt varenda krona efter att ha haft sju olika personer i båten sedan midsommar.

9. Drink. Öl och nötter. Häpp!

10. Uttagning av gammalt dieselförfilter för att dubbelkolla modell med killen i båtaffären.

11. Inpackning av rena lakan.

12.Samtal med mamma och övriga på Gotland. Reston i Irevik har brunnit ned! Bäh!

13.Drink 2 och Whatsapp med Karin och hennes gäster.

14. Middag på gamla men goda irländska rester – friterad fisk ackompanjerad av spenat pimpad med vitlöksost.

15. Kvällen sänker sig över marinan och jag njuter av dålig spansk TV och en kopp te.

Ännu en fin dag är slut…………..

 

 

3 Comments

 1. Puss vilken fin redogörelse för dagen! Dagen närmar sig då vi ses igen! Counting…!

 2. Hittade texten som ramlat bort:

  16. Drink 3
  17. Drink 4
  18. Drink 5
  19. Drink 6
  20. Kaptenen sommar i motorrummet

 3. Men Jan, vad har du för bild av min bror?

Leave a Comment