Etapp 1.3 – check!

Efter Nordsjön, Caledonian Canal och diverse Skottland/Irland har vi nu landat i den sista hamnen för denna etapp och besättning. Vi är nu i Howth, norr om Dublin och det är så fint att det inte ens känns helt nödvändigt att ta bussen till Dublin. Här blir det en liten paus i seglingen när jag och Karin tar en tur till Sverige och Janne och Åsa agerar båtvakter/Irlandsturister.

Den 13/14 juli fortsätter Janne och jag seglingen mot Spanien, då förstärkta med en ung, frisk seglarförmåga – Simon-  som vi hoppas kan ta hela nattpassen ;-). Han har just avslutat Gotland Runt och bör vara i toppform.

Idag har vi dessutom haft finbesök från Adams Boat Care i Sverige som fått justera några tidigare synder. Förhoppningvis slipper nu Janne att få hela havet i sin säng när vi seglar. Vi löste dessutom gåtan varför båten blev full med vatten så fort det regnade (men inte när vi seglade!).

Byn där vi hamnat är, som sagt, oerhört fin och vi har just provat på den kulinariska kvalitén och här märks att vi är mitt i finhavet. Färskare och godare “sjömat” är svårt att tänka sig. Vi är lite avis på Janne och Åsa som har chansen att testa vidare under veckan.

Som ni har förstått ligger båten nu still en stund men vi flaggar upp så snart det börjar röra på sig igen.

 

Kapten

Leave a Comment