Ardglass Nordirland-Dublin Irland

5 juli 2017
I dag är det vår sista seglingsdag. Vi lämnade 08:30 och har ca. 60nm (sjömil eller distans=1,8km) att avlägga så vi bör vara framme vid 17-18:00 snåret i Dublin. Det är vindstilla och vattnet är platt så vi åker för motor för tillfället.
I går var en annan femma, då kryssade vi i regnet sista halvan av resan, som blev 2 timmar längre än förväntad pga av att vi just var tvungna att kryssa, det blåste tyvärr motvind. Annars kan vi inte klaga på vindriktningen. Övriga dagar har vi haft vinden med oss och vi har kunnat segla snabbare än vanligt (8-9 knop) med riktig seglingskänsla, dvs båten på sniskan och vattnet som sprutar upp på sidan. Vi har också kunnat tajma in strömmarna så vi fått hjälp av dem. Utom igår då.

Dagarna innan låg vi kvar 2 nätter i Bangor, utanför Belfast på Nordirland. En natt längre än vi trott då Åsa 5 min innan vi skulle kasta loss, hittade ett block (en manick som man drar linerna igenom) som hade lossnat. Tur i oturen, det hade kunnat gå illa om det hade lossnat helt medan vi seglade. Så efter inhandling av diverse skruvar och annat redskap samt nymontering av blocket, fick vi tillfälle att se oss omkring i Bangor, en jättefin badort (vet iofs inte hur ofta de badar här i detta väder?) med fina gulliga hus som var eller var i färd med att bli nymålade och renoverade. Vi missade dock vårt Isle of Man besök, det brann inne. Vi kan se ön öster om oss nu fast på långt håll. Bye bye…!

Vistelsen på Islay, whisky-ön, toppades med middag på samma hotell där vi intog lunchen, så bra matsedel hade de. Ett lokalband spelade någon slags blandning av skotsk-amerikansk folkmusik som lät riktigt bra och vi fick en härlig kväll på Skottland.

Nu ser vi fram emot att komma till Dublin och upptäcka den stan innan vi, Karin & Björn, pausar från seglatsen och drar hem till Sverige i några dagar.

Puss och Kram från kaptenessan

4 Comments

 1. Hej allihopa,

  Tack Karin, för ytterligare en fin skildring av livet till sjöss. Ni kommer säkert också att gilla Dublin.

  Vi önskar er en bra resa till Sverige.

  Pussokram

  Mamma & Pappa

 2. Stort Grattis till framkomsten till Dublin. Det var verkligen stort av er att komma fram i så god tid. Eftersom inget mer sägs om sjösjukan har ni mått bra hoppas vi. Nu återstår några lugna dagar på landbacken där ni förhoppningsvis kan hålla er på benen!!! Välkomna till Sweden. Jan o Åsa önskar vi några stillsamma dagar på land utan kapten och kaptenessan! Kramar från mapa Lindahl

 3. Fantastiskt att allt gått bra enligt plan! Ha en spännande dag imorgon i Dublin.
  Välkomna på fredag!

  Kramkram

  Inger

 4. Snyggt jobbat, härlig texter och bilder 🙂

Leave a Comment