Små betraktelser från the Caledonian Canal

 

27 jun 2017 Banavie/Corpach

Hello!

En sak man inte kan undgå att lägga märke till här i Skottland är att det är så vackert landskap och natur. Faktiskt så vackert så jag blir riktigt begeistrad!

Det är inte direkt överbefolkat och inte många båtar heller så man har mycket tid att hinna betrakta all natur runtomkring en. Böljande berg med många barrträd samt en hel del lövträd. Gröna ängar med betande får…

Igår seglade vi förbi Ben Nevis (1344 m), högsta berget här i Storbritannien och där vi ligger nu i Corpach, har vi också en fantastisk utsikt över berget.

Längs med kanalen går the Great Glen, en vandringsled som funnits sedan länge tillbaks och som historiskt använts mycket för att komma från östra Skottland till västra Skottland. Vi ser en del vandrare som passerar.

I dag bestämde vi oss för att sova ut lite då vi låg bra till i tidsplaneringen. Så vi hoppade medvetet den första slusstiden kl 08:00. Nästa blev 13:00 vilket kan tyckas är en lång paus emellan. Det beror på att det är hela 8 slussar efter varandra (det tog två timmar åt ett håll). Samt att vi närmar oss slutet på kanalen, dvs. havet och det innebär att tidvattnet börjar spela en stor roll i när vi kan röra oss eller ej.

I dag var den roligaste sluss-dagen, vi var bara två båtar och dessutom gick vi neråt mot havsnivå. Lättare än att ta sig uppför än nerför har vi kommit fram till. Mycket folk som tittade på och en del snack med den tyska båten som vi hade sällskap med genom slussarna.

Nu ligger vi i sista hamnen (Corpach) innanför sista slussen till Loch Linnhe, början på havet. I morgon ska vi ut på havet så då blir det “riktig”segling. Vi lägger oss eventuellt för ankar då.

Vi hörs!

Karin

1 Comment

  1. Snart ska ni ut på Nordkanalen ser jag på kartan och därefter Irländska sjön. Flyger ni sen från Dublin?

Leave a Comment