Bye bye Baiona. Boa tarde Portugal

Bye bye nudiststrand

En sista till tur till stranden innan vi avseglar mot Baiona. Vid ankomst till stranden möts vi en engelsk herre i solglasögon som sträcker fram handen till en hälsning och berättar att han är en beundrare av vår båt redan sedan förra året. Han har dessutom den goda smaken att själv segla svenskt. Varför berättar vi då detta? Jo, för att karln var ju spritt språngande naken! Känns lite avigt att stå att skaka hand på det viset tyckte vi. Blicken på pannbenet för f.……..

Redo för att attackera musselodlingen i roderfästet!

Baiona

Därefter en kort segling till Baiona för att kolla att alla ”snören” är dragna som det ska mm. Dessutom för att frun vägrar lämna Galicien utan att få äta zamburiñas en gång till (mindre pilgrimsmusslor).

Så får det förstås bli! Vi får i en kanonmiddag med zamburiñas följt av en paella med marulk och ännu fler pilgrimsmusslor. Och Albariño förstås. Galet gott alltihop!

 

Baiona var för övrigt ett fint ställe och överblickades av ett gammalt fort. Detsamma var i vanlig ordning ombyggt till en Parador, en statlig spansk hotellkedja. Oftast i historiska byggnader och ofta av god kvalitet.

 

Mot Portugal

Alarmet ställt för någorlunda tidig avfärd mot första hamnen i Portugal. Oklart vilken dock eftersom lätta vindar utlovats så vi vet inte riktigt hur långt vi hinner under en ”hunddag”. Som bekant har vi en besättningsmedlem som ställer vissa krav på att komma i land med jämna mellanrum.

Efter en lugn fin segling utan annat att rapportera än den sedvanliga backupen av delfiner angör vi (igår) 19.30 CET  Pávoa de Varzim norr om Porto. Som tur är får vi backa klockorna en timme så det blir perfekt drinktid!

Portugisiska flaggan hissas

 

Vi återkommer med rapport från denna plats när den blivit närmare utforskad. Vindprognosen lovar att vi blir här i två dagar.

 

Kapten

P.S. Live tracking fungerar nu så ni kan följa oss på kartan. För att lämna kommentarer måste vi be er logga in. Om ej får vi miljarders ryska trollkommentarer på köpet. Ledsen för detta omak.

4 Comments

 1. Välkomna till Portugal.

  Åt Karin rodermusslorna också?

  • Hejsan alla tre!

   Ser att allt är frid och fröjd, t.o.m. “close encounters of the third kind” på nudiststranden!

   Segla på!

   B1+familj

 2. Vad härligt att ni seglar och att allt verkar fungera.
  Portugal känns spännande, skulle gärna vilja komma dit någon gång.
  Här har vi just nu så hett så vi ids inte göra mycket. Toppade på 33 grader idag.
  Vattenbristen är stor i Skåne så här använder vi utedass och åker till Måns för tvätt och bunkring av vatten. Han har en aldrig sinande källa:)
  Fortsätt njuta och god seglats.
  Pussa på Salman!

Leave a Comment