Vigo – Tack för i år!

Framme vid årets ändstation! Vi hade säkert hunnit ända hem till Malaga under augusti men det känns bra att inte stressa runt denna fina kustremsa. Och dessutom hinna med lite poolhäng innan sommaren är slut. Kanske vi t o m vänder tillbaka ett par Rías nästa år om vinden vill. Dock inte ända till Skottland som Björn C föreslog ;-).

Ett stort tack till alla glada gastar som gjort det möjligt för oss att komma så här långt i år. Utan era tunga nattpass hade vi varit kvar på Orust. Och förstås, ett väldigt stort tack till alla er som följt oss i sommar. Fortsätt med det när vi startar igen nästa år. En liten teaser är Porto, Cascais, Algarve, Gibraltar……..

Vigo, där vi nu lämnar båten, är en trevlig stad men, som ni ser, ganska industriell från sjösidan. Det är europas största fiskehamn och marknad så sannolikheten att fisken ni äter (oavsett land) kommer härifrån är hög!

 

Båten är nu packad, preppad, oljad, sköljd etc, och förhoppningsvis redo för de Galiciska vinterstormarna. Som svensk seglare är det alltid något ångestladdat att lämna båten ensam i sjön under vintern. Men också väldigt skönt att slippa all risk att saker fryser sönder. Det här med riktigt salt vatten är en utmaning i sig för en seglare från träskmarkerna på svenska ostkusten. Och saltet måste bara bort från ALLT!

Hamnen där vi lämnar båten är OK men inte tipp topp. Ría Vigo är dock väl skyddad av sin öar så det bör bara vara “smulor” kvar av atlantvågorna när de väl når staden och hamnen. Time will tell……..

Vi hörs igen nästa sommar!

6 Comments

 1. Halloj!

  Så härligt att komma hem ett tag men också något att se fram emot nästa sommar:-)
  Hoppas att er resa har varit vad ni hoppades. Det har varit roligt att följa och vi väntar med
  spänning på näst trip. Sköt om er så hörs vi snart!

  Kramar
  Inger

 2. Men vad ska jag läsa om nu då?

 3. Precis, good point, Janne. Hur ska vi hantera den här situationen? Jag tycker kapten och kaptenessan har ett ansvar att fortsätta. Att båten ligger still kan väl inte vara skäl att sluta blogga?!! En webkamera vid poolen, en GoPro på Salman som streamas här på bloggen…Utan censur och filter…

  Om inte, får vi väl söka tröst i flaskan…

  Tack för i år.

  Välkomna till Cavadonien

  j&å

 4. Jag förstår att det är med blandade känslor ni lämnar skutan men ni kommer att njuta av ert fina hem istället.
  Det har varit kul att få vara m,ed på resan och jag ser fram emot nästa års berättelse.
  Stor kram och ses snart!

 5. Tack för alla bloggarna och ett värdigt avslut på er llångseglats. Kan bara gratulera gastarna och önska dem en fortsatt skön semester i Andalusien.

 6. Visste ej förrän nyligen att vi kunde fortsätta att kommunicera den här vägen.! Blev faktiskt riktigt berörd av ert avsked till båten. Nu håller vi tummarna för att den får ha det bra där den ligger i vinter och ser fram emot att få följa er på nya äventyr nästa sommar. Ha de så skönt på hemmaplan nu Stor kram från mapa

Leave a Comment