Muros (Ria de Muros e Noia)-Cabo de Cruz (Ria de Arousa)

Karin skriver från vår gudomliga ankarplats utanför Cabo de Cruz dit vi kom igår eftermiddag från hamnen i Muros.

I lilla Muros låg vi i två nätter, först bredvid en svensk båt som Björn redan träffat i A Coruna och sedan kom det en dansk båt. Det blåste för lite på överfarten från Camarinas så vi fick åka för motor men det blev en trevlig resa med bra väder och vi mådde bra allihop. Vi hade varit i Muros för tre år sedan men fick nu chansen att upptäcka lite mer av byn på vår hundpromenad. Fin utsikt från bergen bakom strandpromenaden och många trevliga hamnkrogar.

 

På kvällen gick vi ut och testade återigen vår favorit zamborinas och andra läckerheter från havet samt en ytterst god Ribeiro (ett vitt vin fr Galicien).

Igår så bestämde vi oss för nästa Ria och valde en ankarplats i lä för de nordliga vindarna. Trodde vi ja… Det blir visst aldrig lä här och vi sov knappt något alls i natt så som det skramlade i riggen och annat som kan låta på en båt. Det börjar visst blåsa mer på eftermiddagarna här och sedan håller det i sig tills på morgonen. I kväll kommer vi veta att vi sitter fast med ankaret och sova bättre tror jag.

Cabo de Cruz ser ut som en ort på Kuba på 50-talet, i alla fall på håll. Husen är alla olikfärgade och enkla i sin utformning.

Stränderna har fin vit sand och klart blått vatten.

Salman älskar att svalka sig här!

 

Det är rejält varmt och vi har tagit många dopp från båten även om vi snabbt tagit oss upp ut ur det 16 gradig vattnet.

I morse fick vi bilder skickade till oss från en kanadensisk Hallberg Rassy 55 som seglade förbi oss och som plåtade oss i förbifarten. Väldigt gulligt av dem! Det är sällan man har chansen att plåta båten in action!

 

I kväll ska vi grilla och bestämma oss om vi ska ligga kvar här en dag till eller om vi flyttar på oss. Livet är hårt!

 

5 Comments

 1. Men fy vad jobbigt ni ser ut att ha det. Hur långt tänker ni fortsätta? Här har vi lite mulet och trist idag. Det blir
  städning och tvättstuga. Måste ju också göras God fortsättning på turen.

  Puss och kram

  Inger❤️

 2. Hej på er! roligt att se att ni har det bra och bilden som tagits på er var ju jättefin! I dag har Eva o Niklas lämnats oss och det känns så tomt. Vi har haft en jättefin vecka tillsammans tycker i alla fall vi. Och vädret har varit riktigt fint. vi gamlingar har badat två dagar. Eva har tagit ett morgondopp före frukost varje dag, en riktig tuffing!!! Nu plockar vi ihop allt och i morgon packar vi och hoppas att vi får plats i Carins bil. Hon har ju lovat att skjutsa oss ända hem förmodligen med vovven i knäet på en av oss.. Det blir säkert bra och vi har bara att tacka och t emot erbjudandet att få skjuts av henne! Puss o kram till er alla och god fortsättning önskar mapa

 3. Ett stort tack för återigen en spännande reserapport. Vi ser att det inte går någon nöd på er och önskar er en fin seglats till nästa hamn. Fotot på båten som kanadensarna tagit är en juvel som ni säkert kommer att hänga upp på en prominent plats.
  Här har vi haft det lugnt och blivit förskonade från skogsbränderna som härjat i resten av landet. Själv har jag nu genomgått min andra ögonoperation och läkaren säger att allt ser bra ut. Det är bara att fortsätta ett tag till med ögondropparna tills jag kan få nya glasögon. Jag märker redan nu en viss förbättring.
  Vi ser fram emot er reserapport från nästa mål.

  Puss o kram från

 4. Livet är ju så hårt, så det är bara önska er lite mer zamorinas och Ribeiro!

  Pok, Björn, Xio o. Carl Björn

Leave a Comment